Veliki broj posjetilaca na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Piše: Objavljeno: 09/10/2022
featured image

Foto: rtcg.me

Sekretarijat za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu opštine Berane, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, priredio je juče Drugi Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti.

Na sajmu je učestvovalo oko stotinu izlagača iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Otvarajući ovu najveću poljoprivrednu manifestaciju na sjeveru Crne Gore otvorio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Miroslav Cimbaljević, piše rtcg.me.

On je ukazao na značaj koji imaju poljoprivreda i proizvodnja hrane u kriznim vremenima i naglasio da Crna Gora čini sve da pospješi razvoj poljoprivrede.

Načelnik opstinskog resornog sekretarijata Božo Premović izrazio je zadovoljstvo što je, kako je kazao, ovaj sajam za kratko vrijeme postao prepoznatljiv u regionu.

Izlagače i goste sajma pozdravio je i predsjednik opštine Berane Vuko Rodorović, koji je iskoristio priliku da najavi skorije otvaranje regionalne stočne pijace u Beranama.

Međunarodni poljoprivredni sajam izazvao je interesovanje i veliku posjetu građana Berana i susjednih gradova, koji su uživali u degustaciji proizvoda iz domaće radinosti.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content