Uz pomoć FBI do istine 

Piše: Objavljeno: 05/09/2023
featured image

Foto:

Predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je dobio odgovor od američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) na molbu Crne Gore da pomognu u istrazi ubistva Duška Jovanovića. Abazović je istakao da bi rasvjetljenje tog ubistva otvorilo prozor za razrješenje mnogih drugih krivičnih djela u Crnoj Gori.

“Nama je bilo važno da ovome damo međunarodni značaj, to je zločin koji je definisao mnoge druge tokove u Cnoj Gori. Mi smo internacionalizovali problem, prihvatili da su naši organi, po mom mišljenju, pravili namjerne greške i samim tim možemo da dobijemo neophodnu podršku ili da nam pokažu put za rješenje ovog slučaja”, rekao je premijer novinarima juče u Bijelom Polju.

Abazović je zatražio polovinom jula od američkog državnog sekretara Entonija Blinkena pomoć Federalnog istražnog biroa u istrazi o ubistvu Jovanovića.

Inače je Jovanović likvidiran krajem maja 2004. godine u Podgorici.  Istraga je vođena, mnoge su ocjene, vrlo traljavo,i nije dovela do rezultata kada su u pitanju motiv i nalogodavci, kao i organizatori.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content