Uz podršku Eko-fonda održana radionica „Klimatske promjene kao fenomen i klimatska politika“

Piše: Objavljeno: 02/04/2024
featured image

Foto: CG news

U Budvi je u organizaciji Eko-fonda i Kancelarije za održivi razvoj uz podršku Zelenog klimatskog fonda održana dvodnevna radionica na temu „Klimatske promjene kao fenomen i klimatska politika“ koja je okupila stručnjake i aktiviste iz raznorodnih sektora u namjeri da se kroz sistematičan pristup ovoj temi u mjeri mogućeg istraže i pruže odgovori na sve veće izazove sa kojima se suočava čovječanstvo na polju kilmatskih promjena.

Cilj održane radionice bio je uspostavljanje dubljeg pronicanja i razumijevanja uzroka, mehanizama i posljedica klimatskih promjena, kao i sagledavanje dometa domaćih, evropskih i međunarodnih institucionalnih strateških pravaca koji se odnose na klimatske politike.

Izvršni direktor Eko-fonda Draško Boljević u svom obraćanju učesnicima je saopštio: „Kako bi ublažili posljedice klimatskih promjena i osigurali održivu budućnost, neophodno je da se fokusiramo na implementaciju efikasne klimatske politike, i da ne zaboravimo da promjene počinju od nas, zato je važno da vidimo šta je to što mi možemo učiniti. Samo zajedničkim naporima možemo postići značajne rezultate i osigurati zdravu planetu za buduće generacije. Radujem se činjenici koja se ogleda u tome da će Eko-fond u perspektivi biti implementaciona jedinica za projekte koje će  kandidovati Zeleni klimatski fond, i time doprinijeti opštem dobru i sigurnijoj budućnosti“.

Kroz niz predavanja, interaktivnih diskusija, grupni rad i teambuilding aktivnosti učesnici su bili u prilici da podijele i sučele svoje stavove, te da zajedno razviju konkretne korake budućeg djelovanja u ovoj sve izazovnijoj oblasti.

Radionica kao vid platforme za sticanje i razmjenu novih znanja ojačala je povezanost među učesnicima i potakla na dalju saradnju i akciju u borbi protiv klimatskih promjena.Fenomen klimatskih promjena zahtijeva hitno i odlučno djelovanje kako bi se zaštitila planeta i osigurala budućnost za sve oblike života na njoj.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content