Usvojen rekordni budžet Prijestonice u iznosu od 8,9 miliona eura

Piše: Objavljeno: 23/12/2022
featured image

Foto: Mediabiro, arhiva

Skupština Prijestonice Cetinje usvojila je juče Odluku o Budžetu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu, koji iznosi rekordnih 8.920.000 eura.

Iz prijestonice su saopštili da su budžetom planirana uvećanja naknade za novorođenu djecu sa dosadašnjih 350 eura, na 500 eura, kao i uvećanje naknade za majke novorođene djece koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje sa dosadašnjih 350 eura, takođe, na 500 eura, piše rtcg.me.

“Značajno uvećanje u izdvajanju budžetskih sredstava u narednoj godini imaće i sportisti i sportski klubovi, jer je Odlukom o Budžetu za 2023. godinu predviđeno povećanje izdvajanja sa 450.000 eura, na 565.000 eura, što predstavlja najveće izdvajanje iz budžeta kada su u pitanju sportske organizacije i sportisti. Po prvi put budžetom Prijestonice Cetinje planirane su subvencije poljoprivredi, novom i postojećem biznisu i ženskom preduzetništvu, u ukupnom iznosu od 100.000 eura. Pored ovih subvencija, predviđeni su podsticaji u obrazovanju u iznosu od 20.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Skupština Prijestonice Cetinje donijela je Odluku o osnivanju Javne ustanove Centar za kulturu, kojom je predviđeno osnivanje ove kulturne ustanove u narednoj godini.

“Na današnjoj sjednici donešena je i Odluka o sufinansiranju adaptacije spoljnih djelova zgrada – fasade, krovova i oluka na teritoriji Prijestonice Cetinje. Pored ovih odluka, na današnjoj sjednici Skupština Prijestonice Cetinje donijela je niz drugih odluka od kojih se izdvajaju odluke o rebalansu budžeta za 2022. godinu, o postavljanju spomen obilježja kao i mnoge druge”, navodi se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content