Usvojen najveći budžet u istoriji Podgorice: Preko 106 miliona za razvoj glavnog grada

Piše: Objavljeno: 07/10/2022
featured image

Foto: podgorica.me

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada usvojen je najveći budžet u istoriji Podgorice – preko 106 miliona eura.

– Na dnevnom redu našla se i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu Glavnog grada Podgorica za 2022. godinu, a u skladu sa njom usvojen je do sada najveći budžet Glavnog grada, od preko 106 miliona eura, što je od istorijskog značaja za razvoj Podgorice – navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Oni su podsjetili na to da prihodi za prvih šest mjeseci 2022. godine iznose 59,5 miliona eura, što je 35 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, dok su izdvajanja za kapitalni budžet 26,6 miliona eura, što je 61,7 odsto više u odnosu na 2021 godinu.

– Usvajanje budžeta u ovom iznosu još jedna je potvrda sjajnih finansijskih rezultata Glavnog grada, čime su stvorene pretpostavke za dalji još intenzivniji razvoj Podgorice – poručili su iz Glavnog grada.

Na sjednici odbornici su razmatrali 28 tačaka, a usvojene su i odluke o ustupanju zemljišta na korišćenje bez naknade za potrebe FK Zabjelo, Odluka o davanju saglasnosti za stvaranje pretpostavki za izgradnju šetališta na Ljuboviću, Odluka o obrazovanju Organizacionog odbora za stvaranje uslova za početak rada novoosnovane opštine Zeta, Lokalni akcioni plan za postizanje rodne ravnopravnosti, Lokalni plan za unapređenje socijalne inkluzije i druge.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content