USSCG: Umanjiti i akcize na gorivo

Piše: Objavljeno: 22/03/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji “Stop inflaciji” i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.

“Kako smo to više puta inicirali u našim obraćanjima prema nadležnim institucijama, u teškim vremenima posebno je važno da se teret krize što ravnomjernije podijeli na sve građane”, rekli su iz Izvršnog odbora USSCG.

To, kako se dodaje, podrazumijeva da oni koji imaju više ponesu veći dio tereta u korist onih koje kriza drastičnije pogađa.

„Zato pozdravljamo akciju Stop inflaciji za koju se nadamo da će biti prva, ali ne i posljednja, akcija nadležnih institucija na planu zaustavljanja i smanjenja negativnih efekata inflatornog trenda“, naveli su iz Unije.

Oni su pozvali trgovce da privremeno, dok traje kriza, ograniče marže na što veći broj proizvoda od posebnog značaja za porodična domaćinstva i tako povećaju kupovnu moć ionako niskih zarada i penzija.

Akciju Stop inflaciji pokrenulo je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, a pridružili se trgovački lanci Voli, Mercator, Laković, Aroma i Franca.

„Istovremeno, ponovni skok cijene goriva doprinio je dodatnom udaru na budžet naših građana/ki, te ovim ponovo pozivamo Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji tako što će obnoviti Odluku o privremenom umanjenju akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja u iznosu ne manjem od 40 odsto“, zaključuje se u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content