USSCG: Izmjenama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru pristupiti sistemski

Piše: Objavljeno: 10/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Unija slobodnih sindikata Crne Gore obratila se juče predsjedniku Vlade, Dritanu Abazoviću, povodom  saznanja da je Vlada Crne Gore na sjednici održanoj 28.07.2022. godine razmatrala i dala pozitivno mišljenje na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koji je kao takav ušao u skupštinsku proceduru i koji će biti razmatran na plenumu zakazanom za 16. avgust tekuće godine.

,,Ovo je još jedna u nizu ad hoc izmjena i dopuna ovog zakonskog rješenja koja se dešava uprkos tome što postoji saglasnost socijalnih partnera o nužnosti revizije cjelokupnog zakonskog teksta.

Godinama unazad Unija slobodnih sindikata Crne Gore ukazuje na potrebu cjelovite revizije Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. Tokom prošle godine inicirali smo formiranje Radne grupe za izradu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koja inicijativa je dobila podršku Socijalnog savjeta na sjednici održanoj 15.10.2021. godine. Na osnovu naprijed navedenog, početkom aprila mjeseca 2022. godine, formirana je mješovita Radna grupa sa zadatkom da do kraja drugog kvartala ove godine sačini Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. Nažalost, zbog ukupnih dešavanja na političkoj sceni, ova radna grupa je održala svega dva radna sastanka”, navodi se u saopštenju.

USSCG je izrazila očekivanje da će Vlada, nakon današnjeg obraćanja, preduzeti mjere iz svoje nadležnosti kako bi inicirali nastavak rada Radne grupe za izradu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, te kako bi se predlog tog zakona našao u skupštinskoj proceduri najkasnije do kraja četvrtog kvartala tekuće godine.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content