Uspješna prva polovina godine za Triglav Grupu

Piše: Objavljeno: 19/08/2022
featured image

Ukupni prihodi Grupe Triglav u okviru koje posluje Lovćen grupa, u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, ove su povećani za 11 odsto na 861,2 miliona eura, a obim zaračunate bruto premije osiguranja za devet odsto pa iznosi 797,2 miliona eura.

Rast premije zabilježen je u svim segmentima osiguranja i svim tržištima u regionu na kojima Triglav posluje. Polugodišnja konsolidovana dobit prije oporezivanja iznosi 57,5 i veća je za dva odsto u odnosu na isti period prošle godine, piše Pobjeda.me.

– Lovćen grupa, koju čine Lovćen osiguranje, Lovćen-životna osiguranja i Lovćen auto, zadržala je vodeću poziciju po pitanju učešća na crnogorskom tržištu osiguranja. Učešće na crnogorskom tržištu, na komeposluje devet osiguravajućih društava, iznosi 39,9 odsto, i veće je za 0,5 procentna poena u odnosu na isti period prethodne godine. Ukupna bruto fakturisana premija Lovćen osiguravajućih društava iznosila je21,9 miliona eura, što je za 13 odsto više nego u istom periodu lani. Premija neživotnih osiguranja povećala se za 14 odsto, dok su životna osiguranja ostvarila rast od pet odsto u odnosu na prvu polovinu prošle godine – navode iz ovlašćene agencije za odnose sa javnošću Prisma.

Učešće u bruto premiji neživotnih osiguranja Lovćen osiguranja od 43,5 odsto, povećano je za 0,7 procentna poena u odnosu na isti period prethodne godine, dok je premija Lovćen-životnih osiguranja u prvoj polovini godine ostvarila udio od 23,7 posto u bruto premiji životnih osiguranja na crnogorskom tržištu, čime je njeno učešće smanjeno za 1,1 procentni poen.

– U Lovćen grupi fokusirani smo na postavljena strateška opredjeljenja i kao tim od preko 380 zaposlenih predani smo našoj održivoj orijentaciji i uspješno odgovaramo na sve potrebe naših klijenata, koje su nam uvijek u fokusu. Zadovoljni smo sa poslovanjem u prvoj polovini godine, i vjerujem da ćemo u tom smjeru nastaviti i do kraja godine – kazao je izvršni direktor Lovćen osigurarnja Matjaž Bozič.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)