Uskoro projekti za vrtiće u City kvartu i Beranama

Piše: Objavljeno: 26/02/2024
featured image

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija saopštilo je da će mart biti mjesec početka velikih investicionih aktivnosti, budući da će u narednom periodu početi sa rarspisivanjem tendera i konkursa za projekte čijom realizacijom će se poboljšati uslovi boravka i rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori, saopštila je resorna ministarska Anđela Jakšić Stojanović.

Tako nas već u narednoj sedmici očekuje raspisivanje konkursa za odabir idejnog arhitektonskog rješenja za objekat novog paviljona OŠ „Oktoih“ na Zabjelu. Osim početka aktivnosti na ovom bitnom projektu u istom periodu biće raspisani tenderi za odabir obrađivača glavnog projekta za objekate vrtića u City kvartu i vrtića u Beranama”, kazala je ona.

Dodaje se da će ponovo raspisati tender za rekonstrukciju devet srednjih stručnih škola u vrijednosti skoro 6.000.000 eura, kao i tender za izgradnju škole u Lastvi u Tivtu, vrijednosti 1.5 miliona eura.

“Osim izgradnje objekta u Lastvi, školsku infrastrukturu u Opštini Tivat unaprijedićemo i raspisivanjem tendera za rekonstrukciju krova na objektu OŠ „Drago Milović“ vrijednog 550 hiljada, te tendera za uređenje prostora tržnog centra na Seljanovu za potrebe vrtića vrijednog skoro 500.000e, koji će biti sufinansirani sa Opštinom Tivat”, pojašnjava Jakšić – Stojanović.

Osim navedenih kapitalnih projekata, naredne sedmice, kako kaže, raspisaće tendere za više radovna na postojećim objektima vaspitno-obrazovnih ustanova, od kojih izdvajamo tender za rekonstrukciju krova OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu, vrijednosti oko 400.000e, rekonstrukcija krova i dijela stolarije OŠ „Orjenski Bataljon“ vrijednosti 140.000e, rekonstrukcija područnog odjeljenja Buče OŠ „Radomir Mitrović“ u vrijednosti oko 90.000e kao i rekonstrukcija krova vrtića „Naša radost“ u Herceg Novom.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content