Uskoro potpisivanje ugovora za stanove zdravstvenih radnika

Piše: Objavljeno: 10/09/2023
featured image

U Stambenoj zadruzi zadravstvenih radnika očekuju da se u narednih desetak dana, sa izvođačima radova, potpišu ugovori o izgradnji zgrada za zaposlene u zdravstvu u Podgorici i Kotoru. Prema riječima v.d. direktorice Zadruge Maje Radičević za izgradnju zgrade u Pljevljima nije bilo zainteresovanih izvođača pa će zato, kako je kazala, u narednom periodu korigovati svoje zahtjeve.

Prije tri mjeseca najavljena je gradnja zgrade za zdravstvene radnike u naselju Zagorič u Podgorici. V.d. direktorice Stambene zadruge zdravstvenih radnika “Zdravstvo” Maja Radišević kazala je da će gradnja ići u korak sa rokovima koji su najavljeni.

“Imali smo dva javna poziva i na oba javna poziva imamo ponudu jednog ponuđača sa kojim ćemo u narednom periodu ući u drugi krug pregovaranja shodno zaključcima Komisije i odluci Upravnog odbora nebi li dobili što povoljniju cijenu za izgradnju”, kazala je Radišević.

Skok cijena građevinskog materijala nakon koronavirusa je, kaže, uticao da cijena bude znatno veća u odnosu na cijenu stanova u zgradi koja je prije pet godina rađena na Tuškom putu ali će, kako dodaje, ona biti 30 do 40 odsto niža od tržišne.

“Izvođač još nije izabran ali vjerovatno će u narednih desetak dana kroz pregovarački postupak doći do izvođača radova”, kazala je Radišević.

Previđeno je da zgrada u Zagoriču ima 209 stanova.

“Došli smo do podataka da se na toj katastarskoj parceli može napraviti 250 stambenih jedinica”, kazala je Radišević i najavila da će Stambena zadruga tokom sljedeće sedmice pokušati da organizuje sastanak sa glavnim državnim arhitektom ne bi li dobili saglasnost za povećanje broja stambneih jedinica”, kazala je Radišević.

Postignut je dogovor i o gradnji stanova u Pljevljima i Kotoru.

Radišević je kazala da se i u Kotoru na prvom javnom pozivu javio ponuđač.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)