Uskoro potpisivanje ugovora za stanove zdrastvenih radnika

Piše: Objavljeno: 13/09/2023
featured image

Foto: Glavni grad Podgorica

U narednih deset dana potpisaće se ugovor sa izvođačima koji će graditi zgradu za zaposlene u zdravstvu u Podgorici i Kotoru, najavila je za Portal CdM v.d. direktorice Stambene zadruge zadravstvenih radnika Maja Radišević.

Podsjećamo prije tri mjeseca najavljena je izgradnja za zdravstvene radnike/saradnike u naselju Zagorič. Prema njenim riječima, gradiće se u skladu sa najavljenim rokovima.

“Imali smo dva javna poziva i na oba javna poziva imamo ponudu jednog ponuđača sa kojim ćemo u narednom periodu ući u drugi krug pregovaranja shodno zaključcima Komisije i odluci Upravnog odbora nebi li dobili što povoljniju cijenu za izgradnju”, kazala je Radišević.

Prema njenim riječima, skok cijena građevinskog materijala nakon koronavirusa je uticao da cijena bude znatno veća u odnosu na cijenu stanova u zgradi koja je prije pet godina građena na Tuškom putu ali će, ona biti 30 do 40 odsto niža od tržišne.

“Izvođač još nije izabran ali vjerovatno će u narednih desetak dana kroz pregovarački postupak doći do izvođača radova”, naglasila je Radišević i dodala da će zgrada u Zagoriču imati 209 stanova.

Ona ističe da su došli do podataka da se na toj katastarskoj parceli može napraviti 250 stambenih jedinica”. Najavila je da će Stambena zadruga tokom sljedeće sedmice pokušati da organizuje sastanak sa glavnim državnim arhitektom ne bi li dobili saglasnost za povećanje broja stambneih jedinica.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content