Uprava za vode raspisala literarni konkurs povodom Svjetskog dana voda

Piše: Objavljeno: 26/02/2024
featured image

Foto: PR consultancy hub

Uprava za vode Crne Gore u saradnji sa Fondacijom “Čini dobro” povodom 22. marta, Svjetskog dana voda, organizuje literarni konkurs za učenike i učenice osnovnih škola na temu “Voda za mir”.

Pravo učešća imaju učenici i učenice sedmog, osmog i devetog razreda osnovnih škola koje primjenjuju Međunarodni program “Eko škole”, tačnije koje su nosioci međunarodnog priznanja “Zelena zastava” ili su se prijavile za pilotiranje pomenutog programa.

Škola može dostaviti do tri odabrana rada koji mogu biti u poetskoj, proznoj ili dramskoj formi, otkucani u wordu (font: Times New Roman; veličina 12; prored: 1,5).

Rok za dostavljanje radova teče je 4. mart 2024. godine, a dostavljaju se na e-mail adresu: aleksandra.sljivancanin@uzv.gov.me, a kontakt tel. za više informacija je 020/224-593.

Uz rad, potrebno je dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, razred i naziv škole, učenika/ce kao i ime i prezime i kontakt telefon mentora/ke.

Za autore/ke najboljih nagrada predviđene su nagrade (tablet, pametni sat i 3d olovka) koje će biti dodijeljene 22. marta na svečanosti povodom Svjetskog dana voda.

Literarni konkurs na temu „Voda za mir“ ima za cilj da edukuje mlade o značaju i potrebi očuvanja jednog od najvažnijih prirodnih resursa Crne Gore.

Uprava za vode će i u narednom periodu ovakvim i sličnim akcijama dodatno skretati pažnju na važnost zaštite našeg prirodnog nasljeđa i promocije održivog upravljanja njim.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content