UPCG: Raspisan konkurs za dodjelu nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Piše: Objavljeno: 08/10/2022
featured image

Foto: UPCG

Unija poslodavaca Crne Gore raspisala je konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

Konkurs, kako je navedeno u saopštenju, otvoren je od 7. do 31. oktobra, a pravo učešća imaju svi privredni subjekti koji su registrovani u Crnoj Gori.

Svečana ceremonija dodjele godišnjih nagrada, koju UPCG organizuje po osmi put, biće održana u decembru 2022. godine.

Cilj konkurs je promocija primjera dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav pristup poslovanju.

Prema propozicijama konkursa, UPCG će preduzećima dodijeliti ukupno 10 nagrada, i to za poslovanje u sljedećim oblastima društveno odgovornog poslovanja: (1) briga za zaposlene; (2) briga za životnu sredinu; (3) briga za zajednicu. 

Jednom preduzeću koje je najbolje inkorporiralo društveno odgovornog poslovanja po sve tri navedene oblasti UPCG će dodijeliti Veliku nagradu.

Nagrade se dodjeljuju u tri kategorije: mala preduzeća (do 50 zaposlenih); srednja preduzeća (do 250 zaposlenih); velika preduzeća (više od 250 zaposlenih).

Od pristiglih prijava/primjera dobrih poslovnih praksi, Evaluacioni odbor će izabrati najbolja preduzeća za svaku oblast društveno odgovornog poslovanja (briga za zaposlene, briga za životnu sredinu, briga za zajednicu) i u svakoj kategoriji (mala, srednja i velika preduzeća).

Glavni kriterijum na osnovu kojih će se nagrade dodjeljivati su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

 Zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da projekti nisu završeni prije 1. januara 2022. godine.

Obrazac za prijavu učešća, kao i dodatne informacije, zainteresovane kompanije mogu preuzeti sa sajta UPCG: poslodavci.org.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content