UCG i UMHCG o zajedničkim aktivnostima u pravcu unapređenja položaja studenata sa invaliditetom

Piše: Objavljeno: 29/06/2021
featured image

Vršilac funkcije rektora prof. dr Vladimir Božović i predsjednica Upravnog odbora prof. dr Rajka Glušica juče su se sastali sa izvršnom direktoricom Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, Marinom Vujačić i koordinatorkom Studentske savjetodavne kancelarije UMHCG, Anđelom Miličić, te razgovarali o realizaciji zajedničkih aktivnosti u pogledu unapređenja položaja studenata sa invaliditetom.

Kako je saopšteno iz UCG-a, na sastanku je bilo riječi o standardima pristupačnosti kojima se obezbjeđuje nesmetano funkcionisanje studenata sa invaliditetom, asistenciji u nastavi, mogućnostima pohađanja praktične nastave, kaoi o pristupima literaturi u oblasti obrazovanja i nastavnog procesa.

Rukovodstvo Univerziteta Crne Gore pokazalo je spremnost da djeluje u pravcu podsticanja inkluzije i stvaranja boljih uslova za studente sa invaliditetom u visokom obrazovanju. Dalje, istaknuta je važnost stvaranja jednakih uslova studiranja za sve studente Univerziteta, na svih 19 fakultetskih jedinica, kao i kreiranja prostora za prelazak na otvoreno tržište.

Iz UMHCG-a su istakli da trenutno u svojoj bazi imaju 129 studenata, od kojih najveći broj, njih 80, studira na najstarijoj visokoobrazovnoj instituciji u Crnoj Gori.

U narednom periodu, planirana je zajednička organizacija radionica edukativnog karaktera kojima bi se podstakla i razvila još bolja konekcija akademskog osoblja UCG i studenata sa invaliditetom.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content