U Skupštini Crne Gore formiran Ženski klub

Piše: Objavljeno: 20/12/2023
featured image

Podsticanje žena da se bave politikom važan je korak ka stvaranju društva u kojem se glas svake žene čuje, rekla je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

Ona je, na potpisivanju sporazuma o formiranju Ženskog kluba 28. saziva Skupštine, rekla da poslanice danas poručuju da se neće zaustaviti u borbi za pravdu, ravnopravnost i dostojanstvo žena.

“Žene u Crnoj Gori nedovoljno su zastupljene na ključnim pozicijama i mjestima odlučivanja pa čak i u političkim strankama”, smatra Popović.

Ona je kazala da je u novom sazivu parlamenta manje od 30 odsto poslanica što, kako je ocijenila, govori da se Crna Gora suočava sa ozbiljnim demokratskim izazovima.

“To nije odraz istinskog partnerstva i rodne ravnopravnosti. Podsticanje zainteresovanosti žena da se bave politikom važan je korak ka stvaranju društva u kojem se glas svake žene čuje”, kazala je Popović.

Ona je rekla da Ženski klub ima priliku da postane glas koji pokreće dijalog o ključnim pitanjima koja oblikuju zajednicu.

“Vjerujem da možemo stvoriti društvo u kojem će žene biti aktivne u politici”, navela je Popović.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je rekao da su članice Ženskog kluba našle dodatnu tačku gdje mogu da se udruže i zajednički uspostave zahtjeve Skupštini ali i crnogorskoj javnosti.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content