U Prirodnjačkom muzeju Crne Gore otvorena je izložba “Životinje Afrike”

Piše: Objavljeno: 08/02/2024
featured image

 Izložba “Životinje Afrike otvorena je sinoć u galeriji Prirodnjačkog muzeja Crne Gore, gdje će posjetioci do kraja marta moći da uživaju u interesantnoj postavci koja će ih uvesti u intimni svijet afričke faune.

Pozdravljajući prisutne dr Natalija Čađenović direktorica Prirodnjačkog muzeja Crne Gore kazala je da je ova ustanova postala prezenter kulture, ustanova koja prati i osluškuje potrebe publike i učestvuje, kako je kazala u raznovrsnim društvenim kretanjima.

“Nakon uspješne prethodne godine i ovu smo započeli na isti način. Tako da i večeras, kao i mnogo puta do sada raznovrsnim sadržajem otvaramo vrata posjetiocima svih uzrasnih kategorija. Da Prirodnjački muzej Crne Gore predstavlja odličan primjer dobre prakse kulturne i međuregionalne saradnje potvrđuje i ova izložba, koja je nastala kao rezultata uspješne saradnje Prirodnjačkog centra Svilajnac i Prirodnjačkog muzeja Crne Gore”, kazala je ona.

Čađenović je napomenula da se jednom izložbom može prikazati tek djelić biodiverziteta Afrike, te da je u ovoj postavci predstavljen dio najmarkantnijih kičmenjaka tog kontinenta.

“Kako nemamo odgovarajući prostor, odlučili smo da ugostimo jedan segment izložbe Prirodnjačkog centra Svilajnac. Očekujemo da će modeli privući pažnju posjetilaca, prvenstveno djece a nadamo se da će svi oni ovdje naći neku novu, zanimljivu informaciju”, poručila je ona u svom obraćanju.

Ispred Prirodnjačkog centra Svilajnac obratila se i direktorica te ustanove Sara Stevanović. Ona je kazala da su ovakve saradnje veoma bitne u eri tehnoloških napredaka.

“Veoma je bitno da zajedno promovišemo nauku na pravi način, kako mlađe generacije ne bi ostale bez tog segmenta. Zahvalila bih se direktorici Nataliji i njenom timu na upornosti, jer ovaj put nije bio ni malo lak i veoma sam zadovoljan što su na ovom putu istrajali”, istakla je ona.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content