U Podgorici održana promocija knjige Svetislava Pešića

Piše: Objavljeno: 12/01/2024
featured image

Jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena Svetislav Pešić sinoć je u multimedijalnoj sali Univerzitetskog centra u Podgorici održao promociju svoje knjige “Moja igra moj put” .

Na promociji knjige govorili su Pešićev saigrač iz Bosne, evropski i jugoslovenski prvak sa tim klubom, Boro Vučević, te Igor Popović, bivši košarkaš Budućnosti i dugogodišnji košarkaški funkcioner.

Uoči promocije knjige održana je panel diskusija na kojoj su govorili selektor muške košarkaške reprezentacije Crne Gore, Boško Radović, selektorka ženske reprezentacije Jelena Škerović, kao i generalni sekretar KSCG, Darko Ivanović.

Pešić je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Svjetsko prvenstvo 2002. u Indijanapolisu i šampionat Evrope u Turskoj godinu ranije. Šampion Evrope bio je i sa Njemačkom 1993. godine.

Trenutno je na kormilu selekcije Srbije, sa kojom je prošle godine igrao finale Mundobasketa, u kojem je bolja bila Njemačka.

Zlatna evropska i svjetska odličja osvajao je sa igračima do 16 (1985) i 17 (1986) godina, dok je sa generacijom jugoslovenskih igrača do 19 godina bio prvak svijeta u Bormiju 1987. godine.

Pešić je kao igrač sa sarajevskom Bosnom pokorio Evropu 1979. godine, a u tom klubu je počeo trenersku karijeru. Trenirao je još Crvenu zvezdu, Barselonu (osvojio Evroligu 2003), Albu, Lotomatiku, Đironu, moskovski Dinamo, Bajern…

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content