U Podgorici nema vakcina protiv Hepatitisa b

Piše: Objavljeno: 24/08/2023
featured image

Foto: Sindikat Doma zdravlja Podgorica/rtcg.me

U Domovima zdravlja u Podgorici trenutno nema vakcina protiv hepatitisa B, kazala je dr Ivana Lakićević i istakla da je proces nabavke u toku.

“Trenutno nema hepatitisa B, sve zalihe su potrošene ali biće u narednom periodu. Treba da krene nabavka pa će ih biti i proces vakcinacije će se nastaviti”, kazala je dr Ivana Lakićević iz Doma zdravlja u Golubovcima u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Kako se nedostatak tih vakcina svake godine dešava uglavnom u istom periodu Lakićević kao razlog za to navodi ažurnost roditelja.

“Mislim da se to dešava jer su roditelji ažurni kada je u pitanju hepatitis B vakcina, tu nemamo problema, dovode redovno djecu i desi se da imamo par mjeseci kada postoji nestašica te vakcine. Pratimo i rokove do kada se određena vakcina može upotrijebiti, moramo da vodimo računa i o tome i moramo povući određene vakcine koje nijesu u roku”, kazala je Lakićević.

Roditeljima poručuje da razloga za brigu nema ako svoje dijete ovih dana ne vakcinišu.

“To nije infekcija koja se prenosi respiratornim putem pa roditelji ne treba da brinu da će dijete dobiti hepatitis B ako nije redovno imunizovano”, kazala je Lakićević.

Ona je poručila da je u toku proces nabavke vakcina protiv hepatitisa B


Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content