U Plavu otvoren kabinet: Uz asistivnu tehnologiju do boljeg kvaliteta života OSI

Piše: Objavljeno: 05/01/2021
featured image

U Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Lipa” u Plavu, poslije Cetinja i Rožaja, svečano je otvoren kabinet za asistivnu tehnologiju. Ovim će djeca i omladina sa smetnjama u razvoju iz Opština Plav i Gusinje imati bolji kvalitet života.

VD direktor JU Dnevnog centra “Lipa“ Plav Muhamed Reković kazao je da je to je jedan veliki događaj ne samo za centar, već i za cijelu zajednicu, tj. Opštine Plav i Gusinje, prenosi rtcg.me.

“Konačno će naša djeca sa ovom asistivnom tehnologijom poboljšati razvoj i unaprijediti kvalitet svog života a samim tim i poboljšati kvalitet usluga Dnevnog centra. Pritom, sa ovom tehnologijom može da se služe uz pomoć naših stručnjaka, škole u koje pohađaju djeca ometena u razvoju”, kazao je Reković.

Reković je zahvalio presjedniku opštine Nihadu Canoviću, direktorici JU Centra za socijalni rad za opštine Plav i Gusinje Branki Đukić, profesorici Senadi Đešević i ostalim gostima koji su uz poštovanje epidemioloških mjera prisustvovali otvaranju kabineta.

“Upotrebom sredstava asistivne tehnologije daje se mogućnost djeci i omladini sa smetnjama u razvoju da obavljaju određene aktivnosti koje inače ne bi mogli ili bi ih izvodili sa poteškoćama. Uslugu će pružati stručni radnici koji su uključeni u direktni rad sa korisnicima a prethodno su stekli sertifikate nakon petodnevne obuke”, navodi se u saopštenju.

Projekat “Asistivnom tehnologijom do pune inkluzije” finansiraju Evropska Unija i Vlada Crne Gore, posredstvom Ministarstva finansija, Direkcija za finansije u ugovaranje fondova pomoći Evropske Unije.

“Projekat sprovodi JU Centar za dnevni boravaka djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Prijestonici Cetinje kao nosioc projekta, JU Dnevni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Rožajama i JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju ‘Lipa’ iz Plava, kao pratneri u projektu”, kazao je Reković.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content