U modernizaciju opreme uloženo više od milion eura

Piše: Objavljeno: 27/08/2022
featured image

Foto: podgorica.me

Gradončelnik Ivan Vuković sa saradnicima, juče je obišao Službu zaštite i spašavanja Podgorica, te je tom prilikom istakao da je u prethodne četiri godine u modernizaciju opreme te službe uloženo preko milion eura, što je čini najopremljenijom službom u regionu. 

“U posjeti smo Službi zaštite spašavanja Glavnog grada, službi koja predstavlja istinski ponos Glavnog grada i sigurno najboljoj službi ovog tipa, ne samo u Crnoj Gori, nego ja bih kazao na širim prostorima. Poštujući značaj toga što ovi sjajni ljudi rade na planu zaštite imovine i života stanovnika glavnog grada mi se kao gradska uprava u kontinuitetu trudimo da im taj težak posao olakšamo. To se prije svega odnosi na potrebu obezbjeđivanja nove opreme. Za protekle četiri godine Glavni grad je za te namjene opredijelio preko milion eura i danas možemo da konstatujemo da imamo najsavremenije opremljenu službu, moguće i u ovom dijelu Evrope”, kazao je Vuković i istakao da je u okviru poslednjeg realizovanog projekta nabavljeno specijalizovano vozilo koje će pomoći prilikom djelovanja u onim djelovima grada gdje su ulice uže, poput Stare varoši i Drača, gdje se nije moglo prići većim kamionima. 

Ono što je od posebne važnosti jeste nabavka lične zaštitne opreme, kako bi vatrogasci prije svega bili sigurni kada izvršavaju svakodnevne zadatke, te je obezbijeđena najsavremenija oprema koja trenutno može da se nađe na tržištu. 

Komandir Goran Janković istakao je da će ova ulaganja u opremu značajno unaprijediti djelovanje Službe zaštite i spašavanja u kriznim situacijama.

“Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada može biti zadovoljna u potpunosti današnjim danom. Ono što je zaista za ponos jeste da smo izvršili nabavku prvi put kompletne lične zaštitne opreme, najsavremenijih performansi, i slobodno možemo reći da smo prva služba koja je kupila ovu opremu u Jugoistočnoj Evropi. Pored ove zaštitne opreme moći ćemo da koristimo vozilo i za tehničke intervencije, za saobraćajne nezgode, tako da ćemo itekako pojačati naše kapacitete, prvenstveno s aspekta zaštite spašavanja naših građana, a onda i sa aspekta bržih intervencija naših pripadnika. Ono što želim takođe da naglasim jeste i komandna soba koju smo opremili jedan je od prvih projekata takvog tipa u Crnoj Gori. Taj centar će služiti za upravljanje u kriznim situacijama na teritoriji glavnog grada, a može poslužiti i u slučaju potrebe za kompletnu teritoriju Crne Gore. ” kazao je Janković i dodao da je posebno ponosan što se zahvaljujući ovim ulaganjima obezbijedila zaštita oprema za pripadnike, kao i nabavka vozila i specijalističke opreme. 

Pripadnik Službe zaštite i spašavanja Savo Ćetković zahvalio je Glavnom gradu na kontinuiranom ulaganju u modernizaciju opreme, što umnogome olakšava rad pripadnika ove službe. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content