U gradnju rizorta na Plavim horizontima uloženo preko 80 miliona, tužbe koče

Piše: Objavljeno: 30/12/2023
featured image

Katarski državni investicioni fond Qatari Diar, koji je u Crnoj Gori 2010. godine kupio preko 270.000 metara kvadratnih terena na prostoru nekadašnjeg hotela “Plavi horizonti” u uvali Pržna kako bi izgradili turistički kompleks, u taj su projekat uložili preko 80 miliona eura ali pomaka nema jer imovinski sporovi i tužbe kojima se osporavaju svojinska prava koče realizaciju. To se navodi u izvještaju ranijeg Ministarstva ekonomije o realizaciji važnih turističkih projekata, uključujući i projekat na “Plavim horizontima”. Dokument je prije nekoliko dana objavljen na sajtu Vlade.

Kako se navodi u izvještaju ranijeg ministarstva, ugovor o kupoprodaji i investiranju između HLT fonda i HTP “Primorje“ i “QC Hotel and Property Investment Montenegro“ DOO (predstavnika katarskog državnog investicionog fonda “Qatari Diar“) zaključen je 29. januara 2010. godine.

“Privatizovanu imovinu čini zemljišni kompleks površine od oko 270.000 m2 na lokacijama Pržno I i Pržno II, na kojem se nalazio nekadašnji hotel „Plavi horizonti“. Vrijednost kupoprodajnog ugovora bila je 25 miliona eura. Na ovoj lokaciji predviđena je izgradnja turističkog kompleksa koji će činiti luksuzni hotel sa pet zvjezdica kapaciteta 168 smještajnih jedinica, vile i depadansi sa 78 smještajnih jedinica, spa centar, bazeni, restorani, tenis klub sa terenima, plažni bar, obalno šetalište itd. Planirana je ukupna investicija od 270 miliona eura”, navodi se u izvještaju Vlade.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content