U Budvi boravi oko 12.500 turista, HG Budvanska rivijera prognozira profit od oko tri miliona eura

Piše: Objavljeno: 15/10/2023
featured image


Turistička organizacija opštine Budva i lokalni hotelijeri sumiraju rezultate poslovanja kada je u pitanju turistička sezona 2023. godine, te kao poseban uspjeh ističu što su odličnu posjećenost zabilježili kako u glavnoj turističkoj sezoni, tako i u predsezoni i početku postsezone. 

Foto:mediabiro

“U periodu od prvog januara do desetog oktobra Budvu je posjetilo oko 265.000 koji su ostvarili oko tri miliona noćenja, što je za oko 30% više u odnosu na isti period prošle godine i možemo reći da 70% tih turista čine gosti iz Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Srbije i Turske,” saopštila je predstavnica PR službe TO Budva, Ljubica Pribilović. 

Ovakvu dobru posjećenost pratili su i dobri finasijski rezultati, prema dobrim pokazateljima nastavka postsezone prognozirano je da će ti prihodi dodatno rasti. 

“Što se tiče Turističke organizacije opštine Budva, naš finansijski rezultat se približio četiri miliona kada su u pitanju sve takse koje se uplaćuju kod nas, nadamo se da ćemo do kraja godine premašiti tu cifru. Trenutno u Budvi boravi oko 12.500 turista, u privatnom smještaju oko 6.000, u hotelskom smještaju oko 6.500,” kazala je Pribilović. 

Dobrom nastavku postsezone doprinosi lijepo vrijeme uz koje idu plažni i aktivni turizam. S druge strane tu je i MICE turizam koji na mnogobrojnim seminarima i kongresima okuplja goste iz Zapadne i Centralne Evrope. 

“Uglavnom će do kraja godine biti puni ti hoteli koji se bave MICE turizmom. U pojedinim hotelima imamo dominantno turiste iz Njemačke, a tu su i gosti iz Austrije, Francuske, Poljske… U Budvi trenutno imamo oko 40 diplomata koji su došli ovdje zahvaljujući Policijskoj asocijaciji, njima se trudimo da obogatimo boravak u našem gradu. Oni će obići naše zaleđe, upoznaće se sa našom kulturom i svi oni će lijepe utiske odnijeti svako u svoju zemlju,” poručila je predstavnica PR službe TO Budva. 

Među hotelima prepoznatim po MICE turizmu u Crnoj Gori se svakako ističu hoteli HG Budvanska rivijera, za koje će prema trenutnim projekcijama 2023. godina biti rekordna. 

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content