U Budvi 40 hiljada registrovanih gostiju, isto toliko neregistrovanih

Piše: Objavljeno: 16/08/2022
featured image

Foto: Mediabiro, arhiva

Prema podacima Turističke organizacije Budva, u toj opštini je registrovano nešto više od 40 hiljada gostiju, kazala je za Radio Crne Gore Tijana Kotarac iz TO Budva.

“Ističem registrovanih, jer je po nekim procjenama turista i duplo više u našem gradu. Procjene moraju postojati, a moramo naći i model da se siva zona obračuna i da te brojke uđu makar u statistiku. Prema podacima našeg JP Komunanolno, odvoz smeća je uvećan za približno 20 do 30 hiljada u odnosu na zvaničan broj, što dovoljno govori”, kazala je Kotarac.

Od ukupnog broja registrovanih turista, 18 hiljada odmara u hotelima, ostali su u privatnom smještaju.

“U privatnom smještaju dominiraju turisti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine – oni su čak 70 posto od ukupnog broja. U hotelima, pored gostiju iz okruženja stigli su i iz Njemačke, Velike Britanije, Italije. Zanimljivo je da su u minulom periodu u objektima HG Budvanska rivijera bili brojni turisti iz Kazahstana i Izraela”, navodi Kotarac.

U podsezoni cijene su niže od 10 procenata pa na više, predstoji Sea Dance festival, Petrovačka noć, Dani širuna. U TO Budva planiraju mini promo aktivnosti za region.

Istakla je da ukoliko se napravi dobra strategija, u narednih nekoliko dana, može se dodatno uticati na broj dolazaka.

Prema najavama, budvanski hotelijeri očekuje pozitivan trend u septembru, koji će potrajati i do sredine oktobra.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content