U Beogradu održana promocija novogodišnjih dočeka i zimske sezone u Crnoj Gori

Piše: Objavljeno: 30/11/2023
featured image

Fokus nam je na odličnim novogodišnjim programima. U Crnoj Gori će tokom novogodišnjih praznika nastupiti neke od najvećih muzičkih zvijezda regiona, poput Dina Merlina, Severine, Harisa Džinovića, Aca Pejovića, Bijelog dugmeta u punom sastavu. Sigurni smo da će to privući veliki broj gostiju iz Srbije, koji su tokom prvih devet mjeseci u kolektivnom smještaju ostvarili 800.000 noćenja i oko 165.000 dolazaka, što znači da smo imali rast od oko 60 odsto kada je riječ o dolascima i noćenjima“, saopštila je predstavnica NTO CG Milena Vujović, a ujedno i najavila da će naša zemlja predstaviti svoju ponudu na predstojećem 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu. 

Da je ove godine Herceg Novi pripremio specijalan program za sve generacije i da očekuje veliku posjećenost, potvrdila je predstavnica turističke organizacije te opštine, Natalija Terzić.

„Već 30. imamo proslavu dječje Nove godine uz Deda Mraza, puno zabave, igre, plesa, animacija i brojnih iznenađenja koja nećemo još otkriti. Uveče, 31. decembra kao predgrupa nastupa pop-rok sastav Ničim izazvan, nakon čega će na scenu zakoračiti Bijelo dugme, uz Gorana Bregovića, Alena i Tifu, i naravno Orkestar za svadbe i sahrane. Za reprizu Nove godine, na velikoj bini u Igalu, gdje se odvija kompletan program, hitovima će nas oduševiti grupa Novi Fosili, uz Sanju, Marinka i Zeca, nakon čega slijedi veliki koncert Miroslava Ilića uz pratnju orkestra Miše Mijatovića.“

Za Bojana Gluvajića, izvođača benda Ničim izazvan, 31. decembar predstavlja specifičan datum.

„Nama je svaki koncert u Crnoj Gori neizmjerno drag. Često volimo da kažemo da smo popularniji u Crnoj Gori nego ovdje. Nama je Crna Gora druga kuća. Iskreno se nadamo jednoj spektakularnoj noći. Herceg Novi će sigurno da upamti ovaj doček“, kazao je Gluvajić.

Sedmodnevni program od 27. decembra do drugog januara rezervisan je za Bar.

„Pripremili smo sjajan program za sve naše posjetioce. Na naše veliko zadovoljstvo, 31. decembra nastupiće naša najveća balkanska zvijezda Lepa Brena. Vjerujem da nas očekuje spektakl u najluđoj noći, te koristim priliku da pozovem sve da dođu u Bar i sa nama dočekaju Novu godinu“, poručila je portparolka TO Bar Jovana Nenezić.

Dosta bogatiji, drugačiji program u odnosu na prethodne godine pripremila je tivatska opština.

„Naš program počinje zvanično od 15. decembra i trajaće do 15. januara. Potrudili smo se da damo prednost našim lokalnim i crnogorskim izvođačima. Svake subote i nedjelje imaćemo dnevne svirke. Prethodi im Bokeški maraton za koji već imamo preko 2.100 prijavljenih. Ulazimo u novogodišnju noć sa Bojanom Delićem, a nakon toga nastupa Haris Džinović. Za reprizu Nove godine imamo AkademiA bend i Aca Pejovića“, navela je direktorica TO Tivat Nina Lakičević.

Za veliko praznovanje od prvog decembra do trećeg februara pripremio se i Kotor.

„U tom periodu nastupiće Dino Merlina, Severina, Goca Tržan i Yu Grupa. Takođe, imamo neke od manifestacija u tom periodu, a jedna od njih je „Od Božića do Božića“. Smatram da smo se potrudili, da će zvijezde koje nastupaju ove godine opravdati očekivanja i očekujemo da će broj gostiju u Kotoru biti veći nego prošle godine“, poručio je predstavnik TO Kotor Ilija Todorović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)