TO Budva: Kraj jula u Budvi u skladu sa očekivanjima

Piše: Objavljeno: 30/07/2022
featured image

Foto: Mediabiro, arhiva

U hotelima, kampovima, odmaralištima, hostelima i privatnom smještaju, prema brojnom stanju rađenom u četvrtak, 28. jula, registrovano je ukupno 38.942 gosta, što je na nivou prošle godine, saopšteno je iz TO Budva.

U hotelskom smještaju je registrovano 16.070 gostiju, u privatnom smještaju 21.093, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 949 gostiju.

Prema podacima TO Budve i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi blizu 60.000 gostiju, odnosno 11% više nego u istom periodu prošle godine.

Ovaj broj gostiju predstavlja procjenu, odnosno broj registrovanih gostiju u hotelima, kampovima, odmarailištima i hostelima i procijenjen broj gostiju u privatnom smještaju.

Kada je u pitanju struktura inostranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji gosti su iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švajcarske, Egipta, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Slovačke i Litvanije.

Iz TO Budva dodaju da su najbrojniji inostrani gosti u privatnom smještaju su iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Poljske, Makedonije, Mađarske, Švedske i Bjelorusije.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content