Takmičenja u stonom tenisu: Nagradni fond hiljadu eura

Piše: Objavljeno: 31/08/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Nakon veoma uspješnih sportskih proljećnjih i ljetnjih manifestacija u basketu (Basket u mom kvartu) i malom fudbalu (Trofej Podgorice), Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, ovog puta u saradnji sa Stonoteniskim klubom ,,Spin”, za građane i građanke Podgorice početkom jeseni organizuje takmičenja u stonom tenisu pod nazivom ,,PG ping pong – Tenis stoni u tvojoj zoni!”

Planirano je da se održi osam individualnih kvalifikacionih turnira (po 4 za muškarce i žene), na četiri lokacije u gradu gdje su instalirana po dva stola za stoni tenis, na kojima će se takmičiti po šesnaest takmičara i takmičarki, podijeljenjih u četiri grupe.

U grupnoj fazi prijavljeni učesnici će se nadmetati po sistemu ,,svako sa svakim” na jedan dobijeni set do petnaest poena, nakon čega će se po dva najbolja iz svake grupe plasirati u ¼ finale. Biće odigrana samo jedna eliminaciona runda, nakon koje će po četiri najbolja takmičara, odnosno takmičarke, izboriti prolaz na završni događaj.

Finalni turnir će biti ekipnog karaktera: po završetku kvalifikacionih takmičenja, organizatori će upriličiti žrijeb, putem kojeg će se formirati osam ekipa sa po četiri člana (dva muškarca i dvije žene).

Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe po četiri, takmičiće se ,,svako protiv svakoga”, a po dvije najbolje će se plasirati u polufinale. Potom će biti održan meč za treće mjesto i veliko finale.

Nagradni fond manifestacije iznosiće 1000 eura: 500 je namijenjeno ekipi koja osvoji prvo, 300 drugo, a 200 treće mjesto.

Pravo da se prijave za nastup na kvalifikacionim turnirima imaju svi građani i građanke koji su navršili 16 godina (i stariji), uz uslov da se ne nalaze na domaćim i/ili internacionalnim stonoteniskim rang listama. U prijavi, koja se vrši isključivo putem maila pingpongpodgorica@gmai.com, potrebno je navesti ime i prezime takmičara/ke, datum i godinu rođenja, kontakt telefon i lokaciju na kojoj osoba želi da se nadmeće. 

Prijave traju dok se za svaki turnir ne prijavi šesnaest takmičara, odnosno takmičarki. Sve dodatne informacije takmičari mogu potražiti na Facebook stanici Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica ili zatražiti putem telefona 069 017 468 (STK Spin)

LOKACIJE, DATUMI I SATNICE TURNIRA*: 

11. septembar (nedjelja) – Njegošev park – kvalifikacioni turniri

10:00h muški turnir

12:30h ženski turnir

18. septembar (nedjelja) – Ul. Vasa Raičkovića (dvorišna strana zgrade prekoputa ,,Dana”) – kvalifikacioni turniri

10:00h muški turnir

12:30h ženski turnir

24. septembar (subota) – brdo Ljubović – kvalifikacioni turniri

10:00h muški turnir

12:30h ženski turnir

25. septembar (nedjelja) – park u Bulevaru Ivana Crnojevića – kvalifikacioni turniri

10:00h muški turnir

12:30h ženski turnir

1.oktobar (subota) – ,,Bemax park”, Ul. Meše Selimovića

10:00h ekipni završni turnir

(*u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova datumi i satnice odigravanja turnira će biti izmijenjeni, o čemu će takmičari i javnost biti blagovremeno obaviješteni)

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content