SŽK: Pomoć i podršku zatražilo 109 žena

Piše: Objavljeno: 01/12/2020
featured image

Od početka septembra pa do danas, za pomoć i podršku putem online platformi, ukupno se javilo 109 žena, kazali su iz Sigurne ženske kuće. Odnosno, 30 žena se javilo za psihosocijalnu pomoć i podršku, 17 žena je učestvovalo u grupama samopomoći, 40 žena je kontaktiralo putem online platformi za neku vrstu pravne pomoći, dok je sveukupno 22 žena učestvovalo na online radionicama joge.

Kako bi žene sa iskustvom nasilja dobile neophodnu podršku i pomoć tim Sigurne ženske kuće uz podršku Ambasade SAD u Crnoj Gori u sklopu projekta “Za život bez nasilja uz pomoć online platformi” organizuje onlajn savjetovanje za žene sa iskustvom nasilja i pruža im psihosocijalnu, pravnu pomoć, kao i radionice joge i grupe samopomoći, piše rtcg.me.

”Iako naša organizacija ima SOS liniju (069/013-321) koja je dostupna 24/7 putem koje nam se žene sa iskustvom nasilja svakodnevno javljaju kontakt licem u lice je neophodan za pružanje sveobuhvatne podrške ženama koje su imale iskustvo nekog vida nasilja”, navode u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava