Sve više pijanih i drogiranih za volanom

Piše: Objavljeno: 30/08/2023
featured image

Od 1. januara do 31. jula ove godine policija je uhapsila preko 2,2 hiljade vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola ili narkotika, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

Da je za volanom sve više pijanih i drogiranih zaključuje se i iz saopštenja policije koje objavljuju svakodnevno.

“Uhapšen Podgoričanin: Vozio sa 4,31 promila alkohola u krvi“, „Podgoričanin kažnjen sa 1000 eura jer je vozio pijan“, „Uhapšen Baranin, vozio pijan, kazna 600 eura“, „Za vikend uhapšeno 56 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola“, „Tivćanin vozio sa 3,57 promila alkohola u organizmu, dobio 31 dan zatvora“, „Uhapšeni vozači u Baru: Jedan vozio alkoholisan, drugi drogiran“, „Tivćaninu 50 dana zatvora, upravljao vozilom sa 3,59 promila alkohola u krvi“, „Uhapšen mladić, vozio pod dejstvom marihuane, hašiša, THC-a“… Ovo su samo neki od naslova koji su objavljeni u zadnjih petnast dana.

“Za sedam mjeseci 2023. godine službenici saobraćajne policije su lišili slobode 2.253 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od 1 g/kg, pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci ili vozača koji su odbili da se podvrgnu ispitivanju”, kazali su CdM-u iz Uprave policije.

Iz policije napominju da je tokom cijele 2022. godine po istom osnovu uhapšeno 3.849 vozača.

Osim što vozači koji voze pod dejstvim alkohola ili psihoaktivnih supstanci završe u zatvoru, njima se izriču i mjere zabrane upravljanja vozilom određeni period. Da li oni tu mjeru poštuju kontroliše saobraćajna policija.

“Da li vozači upravljaju vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere, kroz redovnu kontrolu učesnika u saobraćaju vrše službenici saobraćajne policije”, zaključuju u izjavi za CdM iz Uprave policije.Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)