Sve opcije za Institut na stolu: Sljedeće sedmice sa Spajićem

Piše: Objavljeno: 09/03/2024
featured image

Foto: gov.me

Podpredsjednici Vlade i resorni ministri razgovaraće sa premijerom Milojkom Spajićem radi usaglašavanja konačnog modela rješavanja statusa Instituta “Dr Simo Milošević”, zaključeno je na drugoj sjednici Komisije za rješavanje statusa Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju ustanove.

Dr Srđan Pavićević, potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalna pitanja kao predsjednik Komisije rezimirao je dosadašnji učinak operativnog tima, kao i ishod razgovora sa manjinskim akcionarom, te stavio na raspravu sva otvorena pitanja od značaja za rešavanje statusa Institiuta i izbor modela spašavanja.

Nakon dvosatne rasprave, postignut je najveći stepen saglasnosti koji se odnosi na detaljnu pripremu i sprovođenje Plana restrukturiranja, saglasno pravilima i principima dodjele državne pomoći i važećeg zakonodavstva.

Kako bi se što prije pristupilo realizaciji ovog modela, predsjednik Komisije dr Srđan Pavićević je zaključio da postoje određeni preduslovi koji se moraju ispuniti u najkraćem mogućem roku, a koji podrazumijevaju definisanje vlasništva nad imovinom Instuta, otvaranje pregovora za stečajnim izvršiocem Jugobanke kao i druge mjere kojima se minimizira rizik po dalja ulaganja države u Plan spašavanja i restrukturiranja.

Komisija je saglasna da uz ispunjavanje gore pomenutih preduslova, ovaj model može predstavljati održivo rešenje za izlazak Instituta iz sasvim izvjesne zone stečaja.

Osim članova Komisije, sjednici su prisustvovali predstavnici Instituta “Dr Simo Milošević”, Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi, kao i predstavnik Agencije za zaštitu konkurencije.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content