Studije na UCG kvalitetne, vraćamo dug ovom društvu

Piše: Objavljeno: 03/04/2024
featured image

Foto: rtcg.me

Studiranje na Univerzitetu Crne Gore (UCG) su jako kvalitetno, tako da ćemo vratiti dug ovom društvu, poručio je rektor UCG Vladimir Božović u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore.

Na fakultetima na UCG već studira 17.000 mladih, a Božović poručuje da rektorat prati koliko može sve što se događa na tržištu rada. 

“UCG jeste malo konzervativna institucija, a promjene se ne dešavaju od danas do sjutra. Mi nastupamo vrlo aktivno i odgovorno. Ipak, imamo bojazni da nećemo imati dovoljno studenata, a to je već cjelokupni problem države”, kazao je Božović. 

Govoreći o novim projektima, Božović je kazao da je odvojeno četiri ili pet miliona eura za projekte.

“To su realna sredstva i važna za život univerziteta. Živost u našem kampusu se uveliko osjeća. Što se tiče daljih projekata, rekonstrukcija zgrade Arhitekstonskog fakulteta je u završnoj fazi. U toku je rekonstrukcija i tehničkih fakulteta i skoro sve sale su obnovljene. Radimo nove sisteme, pri kraju je tehnološki park, a radi se i zgrada Filozofskog fakulteta  sa određenim promjenema koje ćemo napraviti”, zaključio je Božović. 

Božović je mišljenja da su studije na UCG jako kvalitetne i da ima itekako prostora za poboljšanje. Institucija već zapošljava oko hiljadu radnika i Božović je sa te strane jako zadovoljan. 

“Univerzitet je kompleksna institucija. U akademskih zvanjima ima oko 550 zaposlenih, a ostatak je administrativno osoblje. Svi se trude i žele da doprinosu poziciji i društvu unutar zemlje. Akademski dio je zadovoljan materijalnim stanjem, a administracija dijeli sudbinu Ministarstva prosvjete. Ipak, saopštio bih da je ovih dana pri kraju jedan dogovor sa našim sindikatom, tako da će im se poboljšati status”, poručio je Božović.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content