Stižu računari: Ministarstvo oprema učionice na Cetinju i u Danilovgradu

Piše: Objavljeno: 04/02/2024
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Ministarstvo prosvjete saopštio je da njihovi IT timovi instaliraju ovih dana računarsku opremu u školama na Cetinju i u Danilovgradu.

Kako je saopšteno, predviđeno je opremanje 210 učionica i 2.020 kabineta u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori.Obezbijeđena računarska oprema je u vrijednosti od preko šest miliona eura.Kada je u pitanju Cetinje, oprema se instalira u OŠ „Lovćenski partizanski odred” (računarska učionica: 16 računara, TV 65 inča, multifunkcionalni štampač, učionice: 15 računara, 15 TV-a 65 inča i tri laptopa) i OŠ „Njegoš” (u računarskoj učionici je instalirano 16 računara, TV 65 inča i multifunkcionalni štampač.

Učionice u tim školama su opremljene sa 16 računara, 16 TV-a 65 inča i 4 laptopa).Srednja likovna škola „Petar Lubarda” opremljena je 16 računara, televizorom od 65 inča i multifunkcionalnim štampačem.U ostalim učionicama su instalirana tri računara, 3 TV-a 65 inča i jedan laptop) i JU Gimnazija, Cetinje ( računarska učionica 16 računara, TV 65 inča i multifunkcionalni štampač, a učionice su dobile tri računara, 3 TV-a 65 inča i dva laptopa).

Takođe je saopšteno i da je instalirana računarske opreme i u školama u Danilovgradu.Računarima, laptopovima, multifunkcionalnim štampačima i projektorima, biće opremljene Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš” (16 računara, TV 65 inča, multifunkcionalni štampač, učionice: 3 računara, 3 TV-a 65 inča i 3 laptopa), JU OŠ „Njegoš“ u Spužu (16 računara, TV 65 inča i multifunkcionalni štampač za računarsku učionicu a u ostalim učionicama će biti instalirano po 11 računara i TV-a i 4 laptopa), JU OŠ „Vuko Jovović” (za računarsku učionicu su obezbijeđena 132 računara, 2 TV-a 65 inča i dva multifunkcionalna štampača.

U ostalim učionicama biće instalirano po 18 računara i televizora i 6 lapotopova), JU OŠ „Milosav Koljenšić” (računarska učionica 3 računara, TV 55 inča i multifunkcionalni štampač, učionice: četiri računara i četiri televizora i jedan laptop) i JU OŠ „Blažo Mraković” (učionice: 5 laptopova, 4 projektora i jedan multifunkcionalni štampač).

Područna jedinica JU OŠ „Vuko Jovović” – „Marko Lakić” dobila je tri računara i tri televizora 55 inča, područna jedinica „Miladin Perović” dva laptopa i dva projektora koliko i područna jedinica „Vlajko Brajović”.

U područnoj jedinici JU OŠ „Njegoš” u Novom Selu, biće instalirana dva laptopa i dva projektora. Po jedan laptop i projektor dobiće i dvije područne jedinice JU OŠ „Milosav Koljenšić” u Kujavi i Mijokusovićima.”

Cilj Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija je da se stvore uslovi za kvalitetno obrazovanje mladih koje ima snažan uticaj na njihovu budućnost”, zaključeno je u saopštenju.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content