Entoni Burdein (Anthony Bourdain) bio je poznati američki kuvar, pripovjedač i pisac, ali i televizijska zvijezda koja je slavu stekla serijalom Anthony Bourdain: No Reservations. Iznenada je preminuo 2018. godine, no za sobom je ostavio brojne tragove, uključujući i knjigu recepata čije reizdanje uskoro stiže.
Njegova knjiga Les Halles Cookbook: Strategies, Recipes, and Techniques of Classic Bistro Cooking izvorno je izašla 2004. godine, a sada, posle 20 godina stiže reizdanje.
Iako je objavljena prije 20 godina, knjiga je ostala popularna do danas, a Bourdain je u nju uključio brojna jela francuske kuhinje koja je naučio pripremati u francuskom bistrou Brasserie Les Halles na Manhattanu. Upravo je tamo Bourdain stekao slavu kao kuvar te od 1998. godine radio kao šef kuhinje, prenosi rtcg.me.
U ovoj je knjizi na 304 stranice Bourdain pisao o svemu što se treba znati za pripremu klasika koji se poslužuju u francuskom bistrou. U njoj ćete tako pronaći recepte za jela od Bourdainovih pečenih telećih rebarca i bifteka s pomfritom ili paprom do Les Halles juhe od luka, puževa, foie grasa ili moussea od čokolade, ali i neka komplikovana jela poput bouillabaissea ili cassouleta.
Reizdanje knjige na američko tržište dolazi 15. oktobra, a to znači da bi u Evropi trebalo biti dostupno uoči božićnih praznika.