Stiže nevrijeme

Piše: Objavljeno: 21/10/2023
featured image

ilustracija

U Crnoj Gori danas za danas su najavljene obilne padavine – očekuju se kiša i pljuskovi, a i udari jakog vjetra.

Na sjeveru će biti oblačno i nestabilno sa kišom, uveče i tokom noći jača kiša. Zbog toplog južnog vjetra temperatura, naročito noćna, biće neuobičajeno visoka. Duvaće jak na udare i vrlo jak južni vjetar sa olujnim udarima. Temperatura vazduha kretaće se od 14 do 22 stepena.

Na jugu, će biti oblačno i nestabilno sa kišom i grmljavinom, uveče i tokom noći, jako nestabilno i obilna kiša, zbog jake frontalne konvekcije, moguće su kratkotrajne vremenske nepogode.

Temperatura vazduha iznosiće  do 26 stepeni.

More će biti talasasto do jače talasasto. Vjetar uglavom južnih smjerova jak, na udare vrlo jak sa olujnim karakterom. Temperatura mora kretaće se oko 22 stepena.

Narednih dana, na sjeveru, u nedjelju, ujutru i rano prijepodne, očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno sa kišom, tokom dana i duži perodi suvog vremena i uglavnom suvo.

U ponedjeljak, ujutru lokalno sa maglom dana dana djelimično oblačno sa dužim sunčanim periodima.

Na jugu, u nedjelju ujutru i rano prijepodne pretežno oblačno sa kišom ponegdje i sa grmljavinom, tokom dana prestanak kiše, promjenljivo oblačno sa sunčanim peridima.

U ponedjeljak, pretežno sunčano i malo toplije.

Zanimljivost

Juče je u Podgorici i Baru temperatura vazduha dostigla i prešla je 28, a u Beranama 25 stepeni. Ovi gradovi, juče, imali su istorijski rekordno najtopliji 20. oktobar.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content