Stari Bar: Maslinijada od 27. do 29. januara

Piše: Objavljeno: 25/01/2023
featured image

Foto: Organizacioni odbor Maslinijade

Jubilarna 20. Maslinijada održaće se 27, 28. i 29. januara, a svečano otvaranje zakazano je za subotu, 28. januara, sa početkom u 11 časova, u Starom Baru.

Manifestaciju, u organizaciji NVO “Maslinijada” i NVO Udruženje maslinara “Antivari” Stari Bar, koja se održava pod pokroviteljstvom Opštine Bar, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, započeće Međunarodnom konferencijom pod nazivom “Maslinarstvo – tragom tradicije ka inovativnoj budućnosti”, sa početkom u 17 časova, u Svečanoj sali Dvorca kralja Nikole u Baru.

Kako najavljuju organizatori, u sklopu konferencije, biće priređena degustacija nagrađenih maslinovih ulja, a pratiće je tematska izložba barskih umjetnika, iz organizacije “Street in art”. Istog dana, biće organizovana i posjeta Barskoj uljari, za sve zainteresovane posjetioce.

U subotu, u 11 časova, manifestaciju će svečano otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, a prisutnima će se obratiti i Predsjednik Opštine Dušan Raičević. Biće uručene nagrade za najbolja maslinova ulja, najuspješnije maslinare, najbolje održavane maslinjake, kao i najljepše izložbene štandove.

U subotu i nedjelju, biće upriličen bogat kulturno-zabavni program, u kojem nastupaju: KUD “Rumija” i KUD “Jedinstvo”, Barske mažoretke, Rock band Akademija, Nenad Knežević KNEZ, Džaja i Dino Beharović, Orkestar “Tuške meraklije”, Žuti Serhatlić i Ari Hajdarević.

Tradicionalno, na izložbenim štandovima će biti besplatna degustacija maslina, maslinovog ulja, sira, meda, vina, domaćih sokova i ostalih prepoznatljivih jela barskog podneblja.

Maslinijada se organizuje od 2002. godine, pod sloganom “Maslina je ime Bara”, i predstavlja jednu od najposjećenijih i najznačajnijih poljoprivredno-turističkih manifestacija u Crnoj Gori.

Za gledoce iz dijaspore, omogućen je prenos uživo, tokom oba dana, putem zvaničnog YouTube kanala NVO “Maslinijada”.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content