Srbija: Protestna vožnja poljoprivrednika

Piše: Objavljeno: 10/08/2022
featured image

Foto: RTS/rtcg.me

Desetak traktora, juče nešto posle 13 časova, blokiralo je jednu traku Bulevara Mihajla Pupina, kod zgrade Pokrajinske vlade u centru Novog Sada, u okviru blokada koje poljoprivrednici organizuju u više gradova u Srbiji.

Poljoprivrednici iz pojedinih mjesta sa teritorije Pančeva i Kovačice protestovali su i u Pančevu, između 12 i 14 časova, prenosi rtcg.me.

Blizu stotinu traktora vozilo je sporednim ulicama kroz grad, od jabučkog do beogradskog puta i nazad, u pratnji policije. Oni su nezadovoljni otkupnom cijenom suncokreta, ali i cjelokupnom situacijom.

Jedan od glavnih zahtjeva je ukidanje zabrane izvoza.

“Prvi zahtjev je ukidanje svih zabrana izvoza žitarica, uljarica i određivanje minimalne cijene pšenice, koju smo već ovršili i predali. Drugi zahtjev je ukidanje cijne akciza za naftu”, kazao je Martin Đuričak, poljoprivrednik iz Padine.

Protestna vožnja udruženja poljoprivrednika “Stig” krenula je iz Bratinca kod Požarevca nešto poslije devet časova, a poljoprivrednici su traktorima prošli kroz centar grada i privremeno blokirali saobraćaj blizu mosta na Velikoj Moravi.

Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je predstavnike poljoprivrednih udruženja iz Požarevca, Pančeva i Srbobrana na razgovor sa predstavnicima ministarstva o svim iznijetim temama.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content