Srbija: Devet najuspješnijih preduzetnica dobilo priznanje ,,Žena zmaj”

Piše: Objavljeno: 29/10/2021
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Udruženje poslovnih žena Srbije sinoć je dodijelilo nagrade “Cvijet uspjeha za ženu zmaja” za devet najuspešnijih preduzetnica.

Na svečanosti koja je upriličena u skladu sa izmijenjenim uslovima rada zbog kovida 19, specijalno priznanje za akademski doprinos ženskom preduzetništvu dobila je profesorka Mirjana Radović – Marković za naučni časopis Journal of Women”s Entrepreneurship and Education (u izdanju Instituta ekonomskih nauka).

Po prvi put dodijeljeno je i specijalno priznanje za akademski doprinos ženskom preduzetništvu.

Specijalno priznanje za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji dodijeljeno je Dubravki Negre, direktorki regionalnog predstavništva EIB za Zapadni Balkan.

Dodijeljene su i nagrade za Izvozno orijentisanu firmu, koju je dobila Dragana Čalija, vlasnica preduzeća „Saint Di & Co” d.o.o. iz Novog Sada i Olgica Samoilović, vlasnica preduzeća „Hedera Vita” d.o.o. iz Loznice.

Za uspješan poslovni model nagrađena je Tatjana Todorović, vlasnica preduzeča “Agro Dukat” doo iz Zrenjanina.

Specijalno priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobila je Dragana Vulić, suvlasnica i direktorka „Mirex” d.o.o. iz Rumenke, dok je dobitnica specijalnog priznanja za eko inovativnost Vesna Baur, suvlasnica i direktorka „Basna” d.o.o. iz Atenice.

Nagradu specijalno priznanje za razvoj brenda dobila je Ljiljana Paušic Mojić, vlasnica i direktorka „KSG” d.o.o. iz Jazaka, dok je nagradu za humanitarni doprinos i podršku socijalnom preduzetništvu dobila Tijana Milovanović, vlasnica i direktorka „Ukras” d.o.o. iz Vranja.

Specijalno priznanje u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece dobila je Nada Mašić, vlasnica PU „Dječja kuća – Ljubav, vjera i nada”, iz Beograda, dok je priznanje za kreativno zanatstvo pripalo Gorjani Ponjević Ballani, vlasnici i direktorki „Wood Planet” d.o.o. iz Zrenjanina.

Takođe, specijalno priznanje van kategorije za najbolji mentorski par dobile su mentorke iz UPŽ Srbije: Nataša Pavlović Bujas, vlasnica i direktorka „Blumen Group”, Beograd i Tanja Mamula Nikolić vlasnica „ACT2B”, kao i Ivana Radić preduzetnica iz Zagreba.

U okviru manifestacije Cvijet uspjeha za ženu zmaja, treću godinu zaredom je dodijeljeno priznanje rodno najsenzitivnija kompanija, koje je pripalo Generali osiguranju Srbija, dok je na drugom mjestu kompanija Vip mobile, a treće mjesto dijele Erikson i Sitel.

Manifestacija je i ove godine održana u saradnji sa Koordinacionim tijelom za rodnu ravnopravnost, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, u okviru WE Founders inicijative kojom rukovodi Impact Hub iz Beograda.

Sinoćnju dodjelu nagrada možete pogledati na sljedećem linku:

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content