Sporni autobusi bez problema u saobraćaju u Podgorici

Piše: Objavljeno: 20/10/2023
featured image

Dok su radnici beranskog autorprevoznog preduzeća “Simon vojaž“ najavili protest zbog prodaje osam najboljih autobusa ove kompanije za samo 34 hiljade eura, ti autobusi se bez problema i vjerovatno neregistrovani sada voze na ulicama Podgorice.

To je Portalu RTCG kazao predsjednik štrajkačkog odbora Nenad Radičević, koji je poslao i fotografiju jednog od autobusa snimljenog na podgoričkim ulicama.

“Fotografiju su nam polslali naši sugrađani koji žive u Podgorici. Na ovoj fotografiji je lokalni autobus marke „setra“, dužine 15 metara, šestotočkaš, što znači autobus takve vrste koji može da primi najveći broj putnika“ – kazao je Radičević.

On je kazao da se na ovom autobusu mogu vidjeti registarske tablice Berana, za koje zna da su odavno istekle.

“Lično mislim da nije mogao biti registrovan u međuvremenu. Mi smo ranije uputuli upozorenje saobraćajnoj policiji da ako primijete autobuse ‘Simona’ na ulicama ili putevima, da provjere da sli su registrovani“, rekao je Radičević.

Prema njegovim riječima, ovaj autobus je lako mogao biti uočen i da vozi na lokalnim linijama iz Berana prema susjednim gradovima, na kojima je do uvođenja stečaja i vozio.

“Evo kako je stečajni upravnik vodio interesa o našoj kompaniji. Prodao je za džabe naše autobuse, da pojača vozni park podgorilke kompanije BLT“, dodao je Radičević.

Ona je podsjetio da je prodaja autobusa predsavljala kap u čaši i da su radnici „Simon vojaža“ formirali štrajkački odbor i najavili za subotu blokadu magistralnog puta Berane-Bijelo Polje od 11 do 12 sati, u mjestu Beranselo.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content