Sporazum SSCG i ŽPCG: Povlašćene cijene karata za osobe sa oštećenim vidom

Piše: Objavljeno: 08/05/2021
featured image

Foto: rtcg.me/arhiva

Savez slijepih Crne Gore (SSCG), danas je potpisao sporazum sa Željezničkim prevozom Crne Gore (ŽPCG), čime je nastavljena saradnja i omogućeno pružanje usluga željezničkog prevoza pod povlašćenim uslovima osobama oštećenog vida na period od dvije godine, uz mogućnost produžetka i obnavljanja.

Kako podsjećaju u SSCG, u proteklih pet godina su takođe imali sjajnu saradnju sa ŽPCG, koji je svim članovima i članicama SSCG omogućavao da budu imaoci legitimacije za povlašćenu vožnju željeznicom na svim pravcima u Crnoj Gori i to za jedan euro za jednu vožnju, odnosno pravac, piše rtcg.me.

“Takođe, imaoci pomenute legitimacije, koja se inače izdaje na period od dvije godine, imaju mogućnost da u skladu sa odredbama navedenog sporazuma za svog pratioca (asistenta) takođe plate iznos od jednog eura po vožnji”, navode u saopštenju.

Nastavak saradnje kroz obnavljanje Sporazuma o saradnji u predstojećih dvije godine, kako ocjenjuju u Savezu predstavlja izraz odgovornog društvenog ponašanja Željezničkog prevoza Crne Gore, pa se nadaju da će poslužiti za primjer koji će slijediti i neke druge kompanije i preduzetnici u Crnoj Gori.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content