Sporazum potpisalo 11 partija, nova vlada do kraja mjeseca

Piše: Objavljeno: 20/10/2023
featured image

Foto: Vlada CG

Čelnici 11 političkih partija potpisali su juče koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori. Naredni korak je zakazivanje sjednice crnogorskog parlamenta, a prema saznanjima našeg portala, nije isključeno da 26. oktobra bude izabrano novo rukovodstvo Skupštine a potom i nova vlada. 

Ostaje da se vidi šta će biti sa Ujedinjenom Crnom Gorom, čiji su kandidati bili na izbornoj listi Evrope sad na parlamentarnim izborima 11. juna. Oni su sinoć na sjednici Predsjedništva poručili da je došlo do pokušaja javnog ponižavanja stranke.

“Imajući u vidu da se radi o projektu parlamentarne većine i nove vlade koji smo tražili, ali, ipak, i pokušaju javnog ponižavanja naše stranke, Predsedništvo ovlašćuje poslanika Vladimira Dobričanina da se shodno tome odredi prilikom izbora vlade, ali takođe da podrži izbor skupštinskog rukovodstva“, navodi se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore, koje je sinoć dostavljeno medijima.

Prema ranijem dogovoru, nova vlada bi trebalo da ima 18 resora.

Podršku novoj vladi iskazala je i Novska lista, čiji su kandidati takođe bili i na listi Evrope sad na izborima 11. juna. Jedan od čelnika Novske liste Miloš Konjević rekao je da od nove vlade očekuje dobre stvari.

“Bavljenje politikom u ovoj zemlji niti je lako niti je prijatno. Svaka riječ dočekuje se na nož, svaki potez sa ogromnom dozom sumnje. Internet je omogućio svima da u javnom životu učestvuju bez imena i prezimena, da napadaju, optužuju i osuđuju bez odgovornosti za izrečeno. Poštujem slobodu govora svake osobe, ali žalim za vremenima kada su se i bitke i debate vodile časno, i kada je iza svog mača i iza svoje riječi stajao čovjek. U protekla tri mjeseca mnogo je napada pretrpjela i Novska lista i ja kao jedan od njenih lidera. Nije se prezalo ni od čega. Pljuštale su uvrede, pogrdni komentari, otvorene prijetnje. Zadiralo se u intimu, u prijateljstva, u porodicu. Mnogo se puta čovjek zapita zašto i zbog čega dopušta sve to. Odgovor je samo jedan. Zbog svog grada, zbog Herceg Novog, grada mojih roditelja i grada moje djece. Dok god taj odgovor budem nosio u srcu imaću i volje i hrabrosti da nastavim da se borim i da ostanem na putu koji sam zacrtao osnivanjem Novske liste”, rekao je Konjević.

Kako je rekao, taj odgovor doveo ga je i do nove Vlade Crne Gore.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content