Spalević: Izmjeniti uredbe o cijenama goriva

Piše: Objavljeno: 21/08/2023
featured image

Foto: Ilustracija, pixabay

Iz Udruženja naftnih kompanija ponovo apeluju na Vladu i resorno ministarstvo da izmijene uredbu o cijenama goriva i smanje akcize na nafne derivate. Traže dogovor sa državom, kao i ukidanje monopola na tržištu.

Povećanje cijena eurodizela za 10 centi na 1,54 evra i obje vrste benzina za po tri centa na 1,62 i 1,66 evra, je deveto poskupljenje goriva od početka godine.

Generalni sekretar udruženja naftnih kompanije (UNK) Boris Spalevićkazao je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” da ne možemo da kažemo da je smanjenje akciza gubitak za državu.

“Jeste u jednom dijelu, ali je gubitak i za narod, i za privredu, a povećana potrošnja goriva daje i povećanu dobit na PDV. Ovo Ministarstvo finansija i Ministarstvo kapitalnih investicija znaju, ali ćutanjem čine veliku štetu malom privatnom sektoru i građanstvu”, kazao je Spalević.

Međutim kod nas, kako kaže, pošto je država stavila da kažem šapu na privredu, i stavila šapu na kreiranje tih cijena ovom uredbom “tu šapu treba da skine i da upravo sa privrednicima obavi jako temeljnu analizu ove uredbe”, dodao je Spalević.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content