Spajić: Predložićemo sedmočasovno radno vrijeme, odmoran radnik je produktivniji i lojalniji

Piše: Objavljeno: 01/05/2023
featured image

Foto: gov.me/arhiva

Predsjednikl Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić kazao je da će programom Evropom sad 2 predložiti skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 sati, odnosno na sedmočasovno radno vrijeme.

On je radnicima u Crnoj Gori poželio srećan Međunarodni dan rada, ističući da je nakon implementacije programa Evropa sad 1 u Crnoj Gori vraćeno dostojanstvo radnika i duplirana minimalna zarada.

Spajić je rekao da se Evropom sad 2.0 ide korak dalje ka cilju unapređenja položaja radnika u Crnoj Gori.

– Podaci nam govore da u Crnoj Gori zaposleni imaju jednu od najdužih radnih nedelja u Evropi i to u prosjeku preko 42 sata, što je više u odnosu na prosjek zemalja EU za čak šest sati nedeljno, a čujemo da svi pričaju o evropskim standardima. Zato Evropom sad 2 predlažemo skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 sati odnosno na sedmočasovno radno vrijeme – naveo je Spajić u obraćanju javnosti.

On je objasnio i zašto bi posegli za tim korakom, piše Pobjeda.me.

– Jer je zadovoljan i odmoran zaposleni inovativniji, produktivniji i lojalniji što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države. Biće više vremena za porodicu, prijatelje i širu zajednicu. Dakle, i ovaj program kada bude predstavljen u cjelosti, će imati pozitivan uticaj i na zaposlene i na poslodavce i na državu. Zato, sat vremena manje je u stvari sat vremena više! Zaustavimo sat! Evropa sad 2 – poručio je Spajić.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content