Spajić poručio: Plate zdravstvenim radnicima veće do 40 odsto

Piše: Objavljeno: 29/11/2021
featured image

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je povećanje plata zdravstvenim radnicima od 30 do 40 odsto u NETO iznosu. On je kazao i da će dug Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), koji je novoj vladi, kako je rekao, ostavila prethodna vlast, biti smanjen do kraja godine.

On je, odgovarajući na pitanja poslanika u parlamentu, saopštio će Fondu za zdravstvo naredne godine biti opredijeljeno skoro 304 miliona eura, piše rtcg.me.

Spajić je, odgovarajući poslaniku DPS-a Jeftu Erakovića da je taj iznos nedovoljan, saopštio rekao da su iz budžetske rezerve isplatili sve vakcine koje su do sada isporučene Crnoj Gori, te da vakcine ne ulaze u taj iznos.

“Mi ćemo do kraja godine imati značajne uštede koje želimo da prenesemo, i dug koji ste vi nama ostavili, do kraja godine će se značajno smanjiti”, rekao je Spajić.

Rekao je da će zdravstvenim radnicima u NETO iznosu plate biti povećan od 30 do 40 odsto: “I to je glavna vijest za danas. 12.5 odsto je taj budžetski dio koji se više odvaja, ta bruto zarada”.

Spajić je negirao navode da je program Evropa sad marketinški trik, jer obuhvata paket odabranih mjera kojima će se direktno uticati na ostvarivanje zacrtanih ciljeva.

Inače, podršku planu Evropa sad najavio je predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović, koji je rekao da je dobro što se unijela doza optimizma građanima Crne Gore.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content