Sjeverna Makedonija proglasila energetsku krizu

Piše: Objavljeno: 26/08/2022
featured image

Foto: Pixabay

Vlada Sjeverne Makedonije donijela je juče odluke o postojanju krizne situacije u snabdijevanju toplotnom energijom na području grada Skoplja i u snabdijevanju strujom na teritoriji cijele države.

Kako je saopšteno posle 74. sjednice, obje odluke donijete su na predlog Upravnog odbora za koordinaciju i upravljanje u sistemu upravljanja krizama i počeće da se primjenjuju od 1. septembra 2022. godine.

Proglašeno krizno stanje u snabdijevanju toplotnom i električnom energijom trajaće 30 dana od dana početka primjene ovih odluka, prenosi rtcg.me.

Prvu odluku vlada Dimitra Kovačevskog je, precizira se, donijela zbog nedostatka toplotne energije, mogućnosti korišćenja alternativnog goriva i stanja na tržištu toplotne energije, a drugu zbog nedostatka električne energije i stanja na tržištu električne energije.

Od dana početka primjene ovih odluka Komisija za praćenje stanja u snabdijevanju električnom energijom i za praćenje stanja u snabdijevanju toplotnom energijom kontinuirano će pratiti, analizirati i procjenjujivati stanje na tržištu električne i toplotne energije i predlagati mjere u skladu sa uredbama kojima se uređuju kriterijumi i uslovi za proglašenje kriznog stanja.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content