Sjeverna Makedonija pregovara s Bugarskom oko uvoza struje

Piše: Objavljeno: 17/09/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Ministar privrede Sjeverne Makedonije, Krešnik Bekteši, saopštio je da će delegacija te zemlje danas boraviti u Bugarskoj, radi dogovora o potrebnim količinama i cijeni električne energije.

Bekteši je naglasio da potrebne količine struje nijesu problem, ali će se pregovarati kako bi se električna energija obezbijedila po najpovoljnijim cijenama, prenosi rtcg.me.

“Svi napori koje ulažemo usmjereni su na to da imamo racionalne cijene koje mogu da podnesu naše kompanije koje su na slobodnom tržištu”, rekao je Bekteši.

On je ponovio da će Elektroprivreda Sjeverne Makedonije pokriti sve potrebe kupaca koji električnu energiju dobijaju po regilisanim cijenama, kao i da se ta cijena neće mijenjati do kraja godine, prenosi Tanjug.

Bekteši je rekao da premijer Dmitar Kovačevski razgovara sa svim kolegama iz okruženja, kako bi se postigao dogovor o potrebnim količinama gasa i električne energije za privredu.

On je, nakon razgovora u Privrednoj komori Sjeverne Makedonije sa kompanijama koje su najveći kupci električne energije, rekao da privreda ima rok do utorka da formuliše svoje zahtjeve u pogledu količine električne energije.

Predstavnici deset velikih makedonskih preduzeća zatražili su da budu uključeni u donošenje mjera u energetici, koje će Vlada osmisliti do 28. septembra.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content