Sindikat Glavnog grada odustao od štrajka

Piše: Objavljeno: 23/12/2023
featured image

Foto: podgorica.me/arhiva

Sindikalna organizacija Glavnog grada odustala je od jednosatnog štrajka koji je bio najavljen za ponedjeljak 25. decembra, nakon što je sa dnevnog reda sjednice Skupštine skinuta Odluka o umanjenju zarada lokalnih službenika i namještenika.

Kako su saopštili iz Sindikalne organizacije, Izvršni odbor donio je zaključak da se stavlja van snage Odluka o mjeri obustave rada zaposlenih, budući da je skinuta sa dnevnog reda Odluka o umanjenju zarada lokalnih službenika i namještenika, pa se o njoj neće raspravljati na zakazanoj sjednici Skupštine Glavnog grada 26. decembra 2023. godine, piše rtcg.me.

“Zadovoljni takvom odlukom, zaposleni neće stupiti u jednosatni štrajk 25.12.2023. godine, kako je ranije Sindikat najavio”, navodi se u saopštenju.

Sindikat, kako su rekli, i ovom prilikom poziva poslodavca na partnerstvo i saradnju po svim pitanjima koja su od važnosti za zaposlene u lokalnoj samoupravi, uključujući donošenje: Pravilnika o sistematizaciji organizacionih jedinica; Nacrta Odluke o budžetu Glavnog grada; kao i drugih akata koji su od značaja za radnopravni status zaposlenih.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content