Senior kartica i u prostorijama Sekretarijata

Piše: Objavljeno: 05/02/2024
featured image

Foto: podgorica.me

Glavni grad “Senior kartice” dodjeljuje svim sugrađanima starijim od 65 godina uz pomoć koje oni mogu da ostvaruju popuste u velikom broju prodajnih i ugostiteljskih objekata, institucija, ustanova kulture, zdravstvenih ustanova, agencija za pružanje usluga.

Kako navode, gradsku “Senior karticu” građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje.

Do kraja 2023. godine, registracija se mogla obaviti isključivo u Telekom poslovnicama, ili popuniti zahtjev u Benu apotekama, a od januara tekuće godine možemo obradovati starije sugrađanke i sugrađane sa još jednom lokacijom za izdavanje i registraciju kartica – Sekretarijat za socijalno staranje.

“Stoga, obavještavamo penzionere da posjete naše službene prostorije u Ulici Vuka Karadžića br. 16. Dovoljno je da sa sobom ponesu ličnu kartu, a sama registracija korisnika traje pet minuta”, kazao je Balša Alibabić iz Sekretarijata za socijalno staranje.

“Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana”, poručuju iz Glavnog grada.

Personalizovane kartice za penzionere se vežu za osobu, odnosno jedinstveni elektronski nalog.

Neophodno je da se penzioner jednom registruje, nakon čega može nesmetano koristiti karticu za ostvarivanje popusta, kao i usluga koje pruža Glavni grad.

“Kartica omogućava ostvarivanje popusta na razne proizvode i usluge, koji se kreću između 3% i 40%, a pravo na nju imaju svi penzioneri i osobe starije od 65 godina, sa teritorije glavnog grada. Možemo se pohvaliti velikim brojem partnera, od kojih su najbrojnije privatne zdravstvene ustanove (Hipokrat, Benu, Filipović, Moj Lab, Konzilijum, Diagnostica, Natal, Codra….), zatim pet šopovi, butici, trgovine, stovarišta, saloni ljepote, ugostiteljski objekti i drugi. Sekretarijat će i u narednom periodu kontinuirano nastaviti da širi mrežu usluga”, poručuju iz Sekretarijata za socijalno staranje.

Alibabić je istakao da otkad postoji ovaj socijalni servis (tri godine), registrovano je skoro 4.500 korisnika, koji su uspjeli da uštede oko 30.000 eura na proizvode i usluge koje partneri nude.

“Pozivamo sve društveno odgovorne kompanije, koje posluju na teritoriji Glavnog grada, da vlasnicima kartica omoguće ostvarivanje popusta iz dijapazona usluga i roba koje nude”, poručio je Alibabić.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content