SD: Povećanjem najniže penzije donekle poboljšan položaj jedne kategorije penzionera

Piše: Objavljeno: 07/09/2022
featured image

Foto: Ilustracija, pexels

Zahvaljujući dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je predložen od strane poslanika SD-a i krajem jula jednoglasno usvojen u Skupštini Crne Gore, dodatno je od 1. septembra uvećan iznos najniže penzije, saopštili su iz SD-a.

“Sada će više desetina hiljada penzionera primati 253 eura umjesto dosadašnjih 147 eura. Na taj način će se donekle poboljšati težak materijalni položaj značajnog broja penzionera, dodatno pogoršan usljed drastičnog rasta cijena mnogih proizvoda i usluga,” navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Takođe, kako su dodali iz SD-a, na inicijativu poslanika Socijaldemokrata krajem jula usvojen je i zaključak Skupštine kojim se obavezuje Vlada da definise dinamiku daljeg povećanja penzija počev od 1.januara 2023. godine.

Na kraju, Socijaldemokrate su podsjetile na još jednu njihovu inicijativu koja je prije par mjeseci usvojena u crnogorskom Parlamentu, a tiče se poboljšanja standarda penzionera. Navedenom usvojenom inicijativom se poziva Vlada Crne Gore da opredijeli sredstva za finansijsku podršku za izgradnju zgrade za penzionere u Podgorici.

Creative
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Skip to content