SD: Naknade pripravnicima 450 eura, korak ka poboljšanju statusa

Piše: Objavljeno: 29/07/2022
featured image

Skupština Crne Gore juče je usvojila Predlog zakona o stručnom osposobljavanju lica sa visokim obrazovanjem koji su podnijeli poslanici Socijaldemokrata, čime će naknade korisnicima programa biti uvećane sa 266 na 450 eura, navodi se u saopštenju te stranke.

“Nakon početka primjene programa Evropa sad, korisnici ovog programa, mladi svršeni visokoškolci, našli si se u potpuno podređenom položaju jer su, uprkos činjenici da minimalna zarada iznosi 450 eura, oni za osmočasovno radno vrijeme nastavili da primaju naknadu od samo 266 eura. Svjesni smo svih manjkavosti ovog programa kojima namjeravamo da se bavimo u budućnosti, svjesni smo da ni ovaj iznos od 450 eura nije adekvatan, ali je ovo bio korak ka poboljšanju statusa svršenih visokoškolaca i zadovoljni smo što smo taj korak uspjeli da napravimo. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim koleginicama i kolegama na jedinstvenoj podršci ovom prijedlogu, čime smo pokazali da ipak postoje teme oko kojih svi možemo da se okupimo, nezavisno od političkih razlika”, saopšteno je iz SD-a, piše rtcg.me.

Naominju da su već jednom predlagale isto međutim, kako su kazali, predlog tada nije dobio potrebnu većinu glasova da bude uvršten na Dnevni red sjednice Skupštine.

“Nakon toga su pripadnici Omladine Socijaldemokrata Crne Gore pokrenuli akciju tokom koje je, za kratko vrijeme, prikupljeno preko 3.500 potpisa podrške ovoj inicijativi”, navodi se u saopštenju SD-a.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content