Šćepanović: Podrška znanju i inovacijama za snažniji ekonomski razvoj

Piše: Objavljeno: 09/09/2022
featured image

Foto: MNTR

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović, na poziv Savjeta programa Ekonomskog foruma, učestvovala je na 31. Ekonomskom forumu koji se održao 6-8. septembra 2022. godine u Karpaču u Poljskoj.

Šćepanović je na 31. Ekonomskom forumu u Poljskoj predstavila iskustvo Crne Gore u kreiranju i implementaciji politike inovacija, ukazujući na ulogu različitih aktera u inovacionom ekosistemu, te rastuće inovacione potencijale zemlje, koji treba da pronađu svoje mjesto na globalnoj sceni, piše rtcg.me.

„Od kada smo počeli da uređujemo sektor inovacija (2016.g.), u Crnoj Gori su se promijenile nekolike vlade, ali veoma raduje da je svaka od njih imala isti pristup inovacijama i svaka od njih je uspjela da održi kontinuitet u uređenju ovog procesa i ekosistema. One su pratile korake prethodnih i pravile dalje iskorake na tom putu“ kazala je Šćepanović.

Ona je poručila da se nada da će i sljedeća vlada nastaviti u istom pravcu – podstičući i favorizujući inovacije jer inovacije vode u svjetliju i bolju budućnost.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)

Skip to content