Savković Krivokapiću: I mojim glasom ste tu gdje jeste, želimo Ustav jednak za sve

Piše: Objavljeno: 07/06/2021
featured image

Poslanici u Vladi Crne Gore moraju dobro da razmisle o predloženim amandmanima kojima je predloženo da se majke sa troje i više djece uvrste u budžet, poručeno je sa današnje konferencije predstavnica korisnica naknada koja je održana na platou ispred Skupštine Crne Gore.

Majke su nosile transparente “Hoćemo ustav jednak za sve” , “Majke za svoju djecu, za budućnost, za pravdu” ,”Nećemo sažaljenje, samo 70 % i  40 %” , ” Za poslanike može, za majke ne može”.

Predstavnica korisnica naknada po osnovu materinstva Željka Savković je kazala da su se danas okupili da pošalju jasnu poruku svima u Skupštini, pošto se usvaja budžet, da dobro razmisle za amandmane koje su predloženi, da se majke korinice naknada uvrste u budžet za 2020. godinu, piše Media biro.

“Došlo je vrijeme da majke osjete pravdu koja im je obećavana godinama. Vjerujemo da će poslanici ispraviti grešku”, rekla je ona.

Kako je kazala, bivša vlast se igrala sa osjećanjima majki i nikada nijesu došli da ih pitaju treba li im pomoć kada su sjedjeli ispred Skupštine.

“Pošto su predstavnici sadašnje vlasti nas podržavali i logistički i posjećivali nas, sada je red da ispune svoja obećanja”, ističe Savković.

Ona je istakla da je greška što se sve vrijeme majke porede sa dječijim dodatkom.

Ističe i da su ih predstavnici Vlade pozvali na razgovor shvatili bi da ne treba puno sredstava da se majkama ispuni pravo.

“DPS je namjerno donio ovakav zakon samo da bi podijelio majke u Crnoj Gori. Država treba da stane iza svake majke i svakog djeteta”, kazala je ona.

Premijeru Krivokapiću poručila je da je njenim glasom tu gdje jeste.

“Hoćemo Ustav jednak za sve, ni po babu ni po stričevima”, zakljčuuje ona.

Danas su ispred Skupštine, osim Savković, bile i majke iz nekoliko crnogorskih opština.

One su saglasne da sadašnja vlast treba da ispoštuje ono što je obećavala prethodne tri godine.

Podsjetimo, Savković je predvodila proteste majki koje su dobijale veliku podršku tadašnjih opozicionih a sada vladajućih partija. Bila je i među najupornijima u zahtjevima da stara vlast vrati naknade.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava
Skip to content